Тиждень історії в СЗОШ №2

Тиждень історії в СЗОШ №2

Час летить над нами. Але тінь свою залишає за нашою спиною. Чи не у цій тіні наше минуле?
На світі можна втратити багато…
Найбільша втрата – пам’ять поколінь.
Це для народу рівнозначно страті –
Минуле невіддільне, наче тінь.

Щоб глибше дізнатись про події, що відбувались на українських землях, зазирнути за завісу часу й спробувати зрозуміти дії та вчинки людей, побачити як закладалися підвалини майбутньої незалежної України, учням СЗОШ №2 запропонували долучитись до різних заходів, що були заплановані під час тижня історії і відбувалися з 21 по 26 січня. Допитливість, прагнення критично проаналізувати вивчене, дати йому власну оцінку, спонукали учнів 10-А класу до проведення історичного диспуту «Злука УНР та ЗУНР в єдину, соборну Україну 22 січня 1919 року та уроки сьогодення». Даний проект допоміг учням не лише осмислити ідею соборності, але й простежити, як у найважчі часи національної історії представники визвольного національного руху згуртовували, відновлювали єдність розмежованого сусідніми державами українського народу та його земель. Під час заходів учні 9- А та 9- Б класів презентували свій проект « Чому Україна має бути соборна держава…»

Учні 8- х класів взяли участь в інтелектуально-розважальній грі «Розумники та розумниці». Творчі завдання допомогли глибше познайомитись з античною добою, філософськими поглядами вчених, дали можливість перевірити кмітливість, винахідливість команд, які представляли свої класи.

У напруженому протистоянні перемогли «Юні історики» 8-Б класу.

Учні 2-х – 4-х класів здійснили віртуальну подорож «В історію новорічних іграшок». Вони познайомились з звичаями та традицією прикрашання різдвяної ялинки. Повели їх стежкою історичних знань Пипич Дарина та Гороть Юлія.

В захоплююче змагання на титул « Мудра Сова» в королівстві пані Історії, запросили 7-ми класників .: Титул «Мудра Сова» отримав Андрощук Артем. Учень 7- А класу.

Об’єднавшись у творчі групи відповідно до обраних тем і напрямів дослідження, учні та батьки 5 -х класів підготували звіт про результати своєї роботи у формі виготовлення герба своєї родини.

Учні 6- А та 6- Б класів мандрували полісами Давньої Греції…А скільки серед них виявилось справжніх артистів, які зуміли перевтілитись в образи героїв минулого и презентувати свій виступ на шкільній сцені!

Учні 5-10 класів брали участь у виготовленні історичних стіннівок на тему « Історія в ЗМІ у СЗОШ№2».

Всі заходи мали креативний зміст і додали позитивних емоцій, вразили цікавими та змістовними дослідженнями, проектами, розкрили ерудицію та таланти, показали творчий та інтелектуальних хист учнів СЗОШ №2.

Пропонуємо батькам та учням згадати приємні миттєвості тижня історії…

Учитель історії Самойлович Людмила Іванівна
Кiлькiсть переглядiв: 137